Geocaching

Bli med på skattejakt på Vega og i Ylvingen!

Over hele verden kan barn og voksne lete etter skatter gjemt i naturen. Du behøver ikke å bruke kart og kompass, det er mobilen som er skattekartet. 

Boksen inneholder en loggbok som alle skriver navnet sitt i og små ting som barna kan bytte til seg. 

Boksen inneholder en loggbok som alle skriver navnet sitt i og små ting som barna kan bytte til seg. 

Hva er geocaching?

Geocaching er en genial familieaktivitet som engasjerer både store og små. Kort fortalt går det ut på at man leter etter poster eller skatter som er plassert ut i naturen. Man bruker ikke et vanlig skattekart, men leter etter skatter ved hjelp av en GPS-app på mobilen. 

I Norge ble de første geocacherne registrert allerede i 2001. I dag finnes det, ifølge Wikipedia, over 27 000 poster i Nroge. 

Hvordan gjør man det?

Dere trenger:

Typisk gjemmested for en cache.

Typisk gjemmested for en cache.

  • Appen Geocaching
  • Turmat
  • Bytteting

Slik gjør dere det:

Når man har fått installert appen, så viser den lekende lett hvor det finnes skatter i nærområdet hvor dere befinner dere.

Man kan enten velge å spore opp en skatt i nærheten, eller en som er på et bestemt sted. Det er viktig å finne en skatt som tilfredsstiller deres behov.

Ønsker dere en langtur eller bare en liten tur i nærheten? Hvor lang tid har dere til rådighet og hvor vant er barna med å gå på tur? Pakk tursekken med litt god turmat og legg av avsted sammen.

Husk at det kan være vanskeligere å finne skatten enn det appen opplyser. Appen kan for eksempel si at det er 10 meter til skatten, mens den egentlig ligger like ved.

Det finnes flere ulike typer skatter eller cacher. Dette kommer klart frem i appen. Noen består av en enkel boks med en loggbok og småting, og andre inneholder også en enkel oppgave. Har dere problemer med å finne skatten, kan dere få hint i appen om hvor skatten er gjemt. 

Det er også mulig å lage sin egen skatt og registrere den i appen. Da kan dere følge med på hvem og når andre fant skatten deres. 

 
geocaching.png
 

Foto menypunkt: Hanne Pernille Andersen