Reisen hit

Øykommunen Vega har gode forbindelser med fastlandet. Her får du hjelp til å finne ut hvordan du på best mulig måte kan komme deg hit.

Et godt tips: Med unntak av hurtigbåten som går fra Kirkøy (Vega) - Sandnessjøen (betjenes av Boreal), finnes alle ruter til og fra Vega i appen til Torghatten Trafikkselskap AS (TTS). Laster du ned den kan du få varsel om ruteendringer. 

 

Med ferge?

Sørfra (fra Brønnøysund)

Kommer du med bil sørfra, går det ferje fra Horn (nord for Brønnøysund). Se rutetider her.

Sambandet Horn - Igerøy (Vega) blir traffikert av MF "Torgtind". Turen tar ca. 45 minutter og stopper i Ylvingen ved behovsanløp.

Nordfra (fra Tjøtta/Sandnessjøen)

Kommer du nordfra kan du ta ferje fra Tjøtta til Vega. Se rutetider her

Sambandet Tjøtta - Igerøy (Vega) blir også traffikert av MF "Torgtind" og turen tar ca. 1 time. 

NB: Rullestolbrukere har mulighet til å bestille plass for bilen foran inngangen til heisen på MF "Torgtind". Du kan kontakte ferga på tlf.: 957 37 052.

 
 

Med hurtigbåt?

Sørfra (fra Brønnøysund)

Torghatten Trafikkselskap AS (TTS) står for frakting av passasjerer med hurtigbåten "Vegtind" mellom fastlandet og øyene Vega og Ylvingen. Turen tar ca. 40 minutter over Vegfjorden. Hurtigbåtkaia på Vega ligger i Rørøy, på østsiden av øya.

Rutetider Brønnøysund - Rørøy (Vega)

 
 

Nordfra (fra Sandnessjøen)

Boreal Transport Nord frakter passasjerer og gods med hurtigbåten "Rypøy" fra Sandnessjeøn til Kirkøy på Vega (på nordsiden av øya). Denne turen tar et par timer og båten har mange anløp nordover leia, deriblant i Herøy kommune.

Rutetabell f.o.m 1. juni 2018 til 31. august 2018

 
 

med fly?

Nærmeste flyplass er i Brønnøysund. Widerøe trafikkerer Brønnøy lufthavn, og herfra kan du ta drosje til hurtigbåtkaia (ca. 4-5 minutter). Hvis man ikke har så mye bagasje, går det fint an å gå (ca. 30 minutter).

Med Hurtigruta?

Hurtigrutas nærmeste anløp er Brønnøysund og båtene legger til kai bare noen meter fra hurtigbåten til Vega og Ylvingen. Dette er en utmerket måte å reise for den som kommer med sykkel. 

 

Med tog?

Benytter man tog, kan man komme seg til Vega via buss fra Grong eller Mosjøen (se Ruteopplysningen i Nordland) og hurtigbåt fra Sandnessjøen eller fra Brønnøysund.

med helikopter?

Vega kommune har egen landingsplass for helikopter i utkanten av kommunesenteret Gladstad. Plassen er først og fremst beregnet på ambulanseflyging, men kan også benyttes av andre. Henvendelse om bruk av landingsplass rettes til Vega kommune, teknisk avdeling, tlf. 75 03 58 60.