Trekk mot nord 

 

Opplev fuglesang, verdensarv og mat som hører årstiden til. Møt folket, kulturen og fuglene i Unesco området rundt Vega.

Kvittkinngås. Foto: Torleif Hansen

Kvittkinngås. Foto: Torleif Hansen

Andunger. Foto: Torleif Hansen

Andunger. Foto: Torleif Hansen

 

Program

Torsdag: Ankomst med fly til Brønnøysund. Hurtigbåten til Vega går fra sentrum. Ved ankomst på Vega går turen videre til Vega Verdensarvsenter. Her får du møte Vegafolket og høre historier fra livet i øyan. Vi lager og spiser tradisjonsmat sammen.

Fredag: Etter en smakfull frokost på Vega Havhotell tar vi deg med på en vandring inn i fuglenes rike.  Om ettermiddagen drar vi ut i øyriket. Vi besøker et egg og dunvær hvor vi kommer tett på fuglene. Tidlig på våren samler de seg i store flokker før hekketiden starter. Ærfuglen har tradisjonelt vært en verdsatt ressurs. For øyværingene var egg en kjærkommen proteinkilde og  dun var en viktig inntektskilde. 

Lørdag: Vi går i utmarka, har med oss matpakke og termos. Vi nyter stillheten, freden og fuglesangen. Om kvelden er det duket for en femretters festmiddag av vårens beste råvarer. Vega Havhotell på sitt beste!

Søndag: Søndag starter med Vega Havhotells beste frokost. Deretter har du tid til å ta en liten rusletur i nærområdet på egen hånd. Så er tiden kommet til å ta farvell med vertskapet og Vega. Avreise skjer før lunsj.

Turopplegg og booking

Sesong: 1. april - 10. mai
Sted: Brønnøysund / Vega
Antall dager: Torsdag - Søndag, 4 dager / 3 overnattinger.
Antall personer: Minimum 4 personer, maks 12 personer.

Torsdag: Ankomst Brønnøysund, båt til Vega, Vega Verdensarvsenter.
Fredag: Båttur ut i øyriket. Lær om verdensarven.
Lørdag: Guidet tur på Vega - ut i naturen.
Søndag: Vega - Brønnøysund, hjemreise.

Pris per person fra kr. 7980,-

Inkludert i prisen er følgende: 3 overnattinger på vega Havhotell, kveldsmat torsdag, 2 middager, matpakker til lunsj fredag og lørdag, båttur og guiding i øyriket, kjentmann/guide alle dagene, transport til/fra under hele oppholdet, guiding på verdensarvsenteret.